Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали, енорийският свещеник и районният мюфтия отново пиха заедно сладко кафе на 3 март

 03 Март 2015

За пореден път на 3 март след тържествения ритуал пред Паметника на освободителите кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, енорийският свещеник Петър Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед седнаха в близкото бистро на чаша сладко кафе. Обичаят да се пие кафе на приятелството и толерантността в Кърджали е повече от десет години. Този път към тях се присъедини и Байрам Юсеин - дългогодишен учител и директор на Основно училище „Христо Ботев” в село Миладиново.
Според градоначалника по този начин те показват колко е важно разбирателството и добруването на жителите на града, независимо от тяхната етническа принадлежност.
„Когато има човещина и кафето е сладко.Важно е да поддържаме мира и разбирателството както предци си. На земята мир и между човеците благоволение”, каза отец Петър Гарена и подари на всеки мартеница като символ на пролетта и надеждата.„Гордея се, че живия в Кърджали. Като духовни лица се молим за успеха и развитието на нашия град и да има разбирателство. Когато сядаме на чаша кафе, искаме да дадем знак за разбирателство и щастие за всички хора”, каза районният мюфтия Бейхан Мехмед.
„Смятам, че няма причина, заради която да не можем да седнем на по едно кафе заедно с отеца и мюфтията. Тази традиция е повече от десет години. По този начин Кърджали дава на цялата страна устойчив пример за разбирателство, толерантност и взаимопомощ между хората”, сподели и кметът инж. Хасан Азис. Според градоначалника националният празник е празник, тогава когато всичко хора са заедно.


Още снимки
 Прочитания: 1663 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign