Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Прессъобщение

 08 Март 2015

От 7 март 2015 г. е задействан Планът за бедствия и аварии в частта му за снеговалежи и снегонавявания, който дава възможност за ангажиране на цялата налична техника в общината.Към настоящия момент 13 фирми работят в районите за отваряне на пътищата, за снегопочистването са ангажирани 40 машини. Снощи в 20.00 ч. кметът на общината инж.Хасан Азис свика заседание на Оперативния щаб за справяне с кризисни ситуации. Бяха набелязани мерки за отваряне на пътищата към Миладиново, Кокиче,Рудина-Сестринско,Мост-Бащино, Мост-Черешица,Мост-Крин-Звиница, а в района на Бойно - пътищата Стражевци-Кокошане, Бойно –Каменарци.
Днес инж.Азис осигури роторен снегорин за спешно отваряне на пътищата към Миладиново и Бащино, Звиница и Черешица, които са затворени от вчера за движение.Допълнителна техника е ангажирана и за отваряне на пътя за Черньовци, където има болна жена ,която утре по график е на хемодиализа в кърджалийската болница. След района на Миладиново снегоринът ще чисти в района на Болярци и Чилик.
Кметовете на населени места в районите, където пътищата са затворени с високопроходими автомобили снабдяват хората с хляб и свещи, тъй като на много места няма и електричество.В някои от населени места като с.Сипей и кв.”Байкал”е прекъснато и водоснабдяването, поради спирането на електроподаването към помпената станция в кв.”Байкал”.
Кметът на общината и членове на Кризисния щаб днес са на обиколки в засегнатите райони на територията на общината.
За сигнали гражданите могат да звънят на телефон 0361 67 397 – дежурен в Общински съвет по сигурност.

Още снимки
 Прочитания: 1439 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign