Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Остава усложнена обстановката в малките населени места в община Кърджали

 09 Март 2015

Днес продължава работата за осигуряване на достъп до населени места в община Кърджали, които все още са откъснати, поради затворените пътища до тях. Към обяд остава затворен пътя към селата Миладиново, Рудина и Сестринско. Машините са на няколко километра от населените места и продължават работа така, че очаквам до края на деня достъпа към тези населени места да бъде осигурен, каза кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, след завръщането си от обиколка от района.
Снощи работата по снегопочистването към с.Чилик е продължила до късно. Пробив до селото е бил направен към 19,30 часа. В 04,00 часа след полунощ е осъществен достъп и към село Черешица. Остава сложна ситуацията в още няколко населени места. Днес се работи и за осъществяване на достъп и до селата Костино, Бойно, Стражица, Каменарци, Охлювец и Черна скала. Към тези райони ще бъде пренасочена и допълнителна снегопочистващата техника. Надяваме се до края на работния ден да бъдат отворени поне главните пътища в района, допълни инж.Хасан Азис.
С помощта на коли на Областно пътно управление ще се почиства за отваряне на пътя с. Дъждовница - с. Ненково. По думите на градоначалника, всички откъснати населени места са и без ел. захранване. Кметът е разговарял и с представителя на EVN България, който го е уверил, че след отваряне на пътищата екипите на дружеството ще започнат веднага работа по отстраняване на авариите.
Като много добра инж. Хасан Азис оцени координацията с Областния кризисен щаб, в овладяване на извънредната ситуация. Чрез съвместните действия днес ще бъде осъществен превоза на две жени за хемодиализа до болницата в Кърджали.
Що се касае до организацията на 13-те фирми, отговарящи за снегопочистването в общината, градоначалникът заяви, че не всички са направили най-доброто. Отчитаме, че валежите са много големи и обстановката е много сложна, но някои фирми не организираха добре работата си и не ситуираха правилно техниката, докато други се справиха много добре, каза инж. Азис. Тази година изтичат три годишните договори с тези фирми и настоящата бедствена обстановка ни дава основание да добавим допълнителни условия за нея и организацията на работа при преразглеждането на договорите, допълни още той.

Още снимки
 Прочитания: 1604 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign