Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали награди медици, спасили човешки животи в бедствието

 13 Март 2015

С „Почетен знак – герб на община Кърджали,златен» бе отличен днес екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали за проявен професионализъм, воля, сила на духа и героизъм по време на бедствената ситуация, поразила община и цялата област Кърджали. Заповедта за това бе издадена от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис вчера, а официалното връчване на отличието стана малко преди обяд в сградата на общинската администрация.
„Всяко бедствено положение поставя на изпитание ефективността на институциите, професионализма и отговорността на хората, които работят там. При бедствието, което ни сполетя на преден план изпъкнаха високия професионализъм, саможертвеността и проявата на истинска човещина и героизъм – качество, които в днешния ден рядко наблюдаваме. Актът на ръководството на община Кърджали е проява на нашата благодарност – и към институцията /ЦСМП/, и към всички хора, които работят в този център, и на хората, проявили изключителен професионализъм и героизъм в изключително трудни условия на работа с единствената цел: да помогнат на друг човек. Това са хора, които първо мислят за другите и след това за себе си”, каза преди връчването на наградите кметът инж. Хасан Азис.
В церемонията ще участват директора на ЦСМП д-р Атанас Митков, д-р Филиз Абедин, изминала 4 км. пеш при изключително тежки условия, за да се отзове на сигнал за болно едномесечно бебе, фелдшера Стоян Капсъзов, медицинската сестра Гюлай Хамид от Центъра за настаняване от семеен тип в Кърджали, и двамата шофьори, участвали в спасителните акции по време на бедствието.
Д-р Митков благодари от името на целия екип на ЦСМП. „Благодаря от името на всичките 232-ма души работещи в центъра. Искам да ви уверя, че те никога няма да оставят човек, който има нужда от спешна медицинска помощ. Всички те работеха на ръба на силите си само и само центъра да работи така както трябва.”, каза д-р Митков. Той подчерта, че най-критична е била ситуацията на 7 и 8 март.
Освен с „Почетен знак – герб на община Кърджали» златен, ЦСМП бе отличен с грамота-плакет и награда от 1000 лева за проявен висок професионализъм и себеотдайност. Грамоти – плакети и по 500 лева пък получиха д-р Филиз Абедин, изминала 4 км. пеш при изключително тежки условия, за да се отзове на сигнал за болно едномесечно бебе, фелдшера Стоян Капсъзов, медицинската сестра Гюлай Хамид от Центъра за настаняване от семеен тип в Кърджали, и двамата шофьори, участвали в спасителните акции по време на бедствието. Те разказаха пред присъстващите преживяванията си по време на снежното бедствие и трудния път, който ги е отвел до нуждаещите се болни.

Още снимки
 Прочитания: 1573 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign