Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Престижни национални награди за младите художници и фотографи към ОДК-Кърджали

 18 Март 2015

В VІІІ-я Национален конкурс за детска рисунка с балканско участие ”Пролет върху листа” в гр.Кюстендил, Мария-Магдалена Делчева, на 10 г., от Школата по изобразително изкуство към ОДК-Кърджали, се класира на І място. Конкурса се организира от Община Кюстендил и Народно читалище „Братство” по повод празника на града "Кюстендилска пролет". Темата „Пролет върху листа“ бе свободна и децата можеха да импровизират с различни изобразителни материали, създавайки натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения от нежни цветове в пролетна хармония.
Официалното откриване на изложбата и награждаването на победителите се проведе на 16.03.2015 г. в сградата на Възрожденското училище в гр.Кюстендил. В изложбата бяха експонирани творби на деца от Кюстендил, Добрич, Търговище, Бургас, Петрич, Велико Търново, Севлиево, София, Летница, Горна Оряховица, Кърджали, Пловдив, Габрово, Мадан и Силистра
10 годишната Мария-Магдалена за втора поредна година посещава Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова и е ученичка в IV клас на СОУ „Владимир Димитров-Майстора”.
Сред най-добрите художници от страната се класираха и още двама възпитаници на школата по изобразително изкуство към ОДК в Кърджали. Те участваха със свои рисунки в Националния конкурс „Вълшебството на сезоните” в гр.Хасково. В раздел „Детска рисунка” специалната награда бе присъдена на Андрей Димитров на 6 години от ОДК Кърджали, а Миглена Каменова получи днес на церемония в Младежкият център в Хасково наградата си за завоюваното трето място в конкурса.
Двама възпитаници клуба по фотография при ОДК Кърджали, с ръководител Антония Грозева, също бяха отличени в рамките на конкурса „Вълшебството на сезоните”, но в раздел „Фотография”. На второ място се класира Виктория Грозева, а с поощрителна награда бе отличена Есра Хабил, също на 16 г.

Още снимки
 Прочитания: 1543 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign