Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Александър Гинчев представи „Щастливо детство” пред малките читатели

 01 Април 2015

По случай Международния ден на детската книга – 2 април читалище „Родопски фар 1938” кв. Гледка и ОУ „Васил Левски” организираха среща с младият и талантлив творец Александър Гинчев от СОУ „Йордан Йовков” Кърджали. Пред малките читатели той представи своята книжка „Щастливо детство”- стихотворения, гатанки и басни на един петокласник.
„Александър е едно момче, откриващо света, което намира прекрасен начин да изрази чувствата и настроенията си. Обича да пише за всичко, което го заобикаля, за мечтите и надеждите си. Децата с голям интерес и любопитство слушаха за неговото творчество и го изненадаха като рецитираха негови стихове”, сподели Здравка Димитрова, секретар на читалището.
Александър Гинчев е роден през 2001г. На 7 години получава грамота от Министерство на културата и Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен за участие в Национален конкурс на тема „Ако имах вълшебна пръчица щях….”. Има над 10 награди като три години подред е на първо място в конкурсите /„Обичам всичко в мойто детство”2011г., „Обичам любовта си да дарявам”2012 г., „Защо вечният въпрос”2013 г., посветени на творчеството на Нели Черкезова/.
През 2011 год. Александър печели и I награда в Национално състезание за есе „Подмененият конкурс” на издателство ”Кръгозор”, година по – късно е отличен с грамота от Литературния фестивал, посветен на кърджалийската писателка Петя Караколева.

Още снимки
 Прочитания: 1817 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign