Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Диригентът Светослав Лазаров представи рок-операта "Исус Христос суперзвезда"в Кърджали

 01 Април 2015

Кърджалийски ученици станаха свидетели на уникална прожекция в българско училище. Самият Светослав Лазаров, който е диригент и пианист в Музикалния театър в София, изнесе един нестандартен час по музика пред седмокласниците и представителите на Ученическия парламент в СОУ „П. Р. Славейков”.
В съзвучие с наближаващия християнски празник Възкресение Христово музикантът представи рок-операта "Исус Христос суперзвезда" на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс с почти пълен запис на премиерата на постановката под негово диригентство.
Освен чутите арии, учениците получиха информация от първа ръка и препратки към Библията, с които да могат по-лесно да си обяснят случващото се на екрана.
Макар и в съвременен вариант, класиката на Уебър оживя и донесе на тийнеджърите неизпитвани досега усещания, а те споделиха с госта, че никога не са присъствали на опера.
Диригентът Светослав Лазаров не за първи път е гост на славейковци. Последното му посещение бе по време на тържествата за 30-годишния юбилей на школото.Тогава концертът бе открит с изпълнение на химна на България от съпругата на музиканта - оперната певица Таня Радева – Лазарова.

Още снимки
 Прочитания: 1876 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign