Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пролетен детски карнавал

 01 Април 2015

С много детска глъч, настроение и емоции премина 12-то издание на Пролетния карнавал в Кърджали, организиран от ОДК и Община Кърджали. В него по традиция се включват четвъртокласници от градските училища. И тази година над 400 малчугани показаха своите виждания за карнавален костюм, избран според това кой е любимият им анимационен или приказен герой или пък изразяващ мечтата им за бъдеща професионална реализация. С годините изборът на героите, в които се превъплащават 4-токласниците, търпи развитие. В началото преобладаващи бяха класическите приказни персонажи, докато сега вече вкусовете клонят повече към героите от съвременната анимация.
За да покажат костюмите за 4-токласниците бе организирано специално дефиле на сцената пред бившия паметник на Георги Димитров. Да поздрави участниците в Карнавала дойде зам.-кметът на община Кърджали – Елисавета Кехайова.
Участниците в карнавала днес донесоха свеж полъх в сивото ни и напрегнато ежедневие. За пореден път те бяха в центъра на вниманието както на своите преподаватели и близки, така и на минувачите, които се поспираха да се порадват на оригиналните костюми и усмихнатите детски лица.
Празникът, посветен на посрещането на първа пролет бе отлаган два пъти заради неблагоприятните метеорологични условия, но затова пък днес времето бе с малчуганите, а те от своя страна се раздадоха истински и представиха великолепни карнавални костюми.Още снимки
 Прочитания: 1468 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign