Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Честит празник!

 07 Април 2015

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали поздравяват всички лекари, медицински специалисти и всички работещи в системата на здравеопазването по случай Световния ден на здравето-7 април. Бъдете все така всеотдайни в денонощния си труд в името на най-важната ценност – човешкия живот! Честит празник!
Световният ден на здравето се чества от 1950 г. по случай годишнина от влизането в сила през 1948 г. на устава на Световната здравна организация. През юли 1946 г. е свикана Международна конференция по въпросите на здравеопазването. Приетият на нея устав служи като основа за създаването на Световната здравна организация през 1948 г. Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие. На тази дата празнуват здравните работници - лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравето.
Продължавайки добрата традиция по повод Световният ден на здравето – 7 април, община Кърджали организира тържество по случай празника, което ще се състои утре. На него са поканени представители от всички лечебни заведения на територията на общината. В срещата ще участват и служители от общинското звено “Училищно и детско здравеопазване”. За високи професионални резултати ще бъдат отличени предварително номинираните с предложения от ръководството и колективите на съответните здравни и лечебни заведения.


 Прочитания: 1463 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign