Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали и Одрин се побратимиха

 14 Април 2015

Малко преди обяд днес кметовете на Община Кърджали, Република България инж. Хасан Азис и Община Одрин, Република Турция Реджеп Гюркан подписаха договор за побратимяване на общините Одрин и Кърджали, като декларираха реализирането на сътрудничеството в десет точки. Преди официалната церемония кметовете заявиха, че договорът е продължение на дългогодишното сътрудничество между двете общини, които ще продължат да полагат взаимни усилия за затвърждаване и доразвиване на създадените добри взаимоотношения.
С подписването на договора за побратимяване бе договорено реализирането на общи проекти с цел сътрудничество в областта на туризма, културата, социалните грижи, екологията, търговията, икономиката и справянето с природните бедствия, както и развиване на сътрудничество в областта на младежките дейности и спорта, комуникациите, средствата за масово осведомяване.
На церемонията по подписването на Договора за побратимяване присъстваха председателя на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа, заместник-кметовете на община Кърджали Мухарем Мухарем и Юсеин Ахмед, представители на групите общински съветници, общински специалисти и представители на медиите. Делегация от община Кърджали, водена от кмета на общината инж. Хасан Азис, отпътува рано тази сутрин за Одрин, а посещението й в съседна Турция е еднодневно.


Още снимки
 Прочитания: 1452 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign