Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Спря изтичането на мръсни води в Арда, гъвкавата връзка на колектора е монтирана

 17 Април 2015

Гъвкавата В и К-връзка, която трябваше да се изгради, за да се спре изтичането на мръсната вода в река Арда от скъсания колектор на десния й бряг, вече е монтирана. Това се случи днес преди обяд, а освен работниците от В и К, на кризисния обект отново беше кметът инж. Хасан Азис.
Припомняме, че вследствие на големия воден напор и водосбор, идващ от язовир Кърджали, през празничните дни се скъса колекторът за обратни води на десния бряг на река Арда, до Ардинския мост на Веселчане.
„Скъсаната връзка е възстановена, направена е т.нар. гъвкава връзка с една тръба и от този момент нататък оттичането на обратните води на града в яз. Студен кладенец” приключи. Следващите стъпки, които трябва да предприемем са свързани с укрепването на тази част от колектора, след което ще трябва да направим проекта за укрепването на колектора на отсрещния бряг. С този проект ще се кандидатства пред Междуведомствената комисия. Ще се опитаме до май, когато е и заседанието на комисията.”, коментира инж. Азис. По думите му до тук разходите не би трябвало да надвишават около 15 хиляди лева.
Градоначалникът коментира и въпроса с гаранцията на колектора, който е част от големия проект, наречен Водно огледало. Той е възложил на главния инженер да влезе във връзка с В и К и МРРБ. „Ако тази част от обекта е в гаранционен срок, това означава, че ще си търсим парите от изпълнителите”, каза още кметът инж. Азис.

Още снимки
 Прочитания: 1254 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign