Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Фестивал на знанията представиха учениците от Конево

 17 Април 2015


Фестивал на знанията представиха днес във Военния клуб в Кърджали учениците от ОУ”Гео Милев”с. Конево. Проявата бе в рамките на проект „Ръка за ръка в подготовка за бъдещето” към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към МОН /ЦОИДУЕМ/.
Участниците по проекта представиха всичко научено в продължение на шест месеца, поднесено по нетрадиционен начин. Гостите на празника бяха поканени в царството на феята на Доброто и кралицата Наука и заедно преминаха през седемте зали на двореца. А те представляваха седемте извънкласни форми, по които са работили в продължение на няколко месеца учители, родители и ученици.Показаното доказа, че децата успешно са усвоили знанията по български език и математика, проучили са историята на селото и училището, обичаите и традициите в Източните Родопи. Показаха също, че не им е чужд и кукления театър, приложното изкуство и спорта. Гостите на залата по приложни изкуства успяха да видят над 200 предмети, изработени от учениците в секцията и с помощта на техните родители и учители.
„Учителите намериха нови форми за изява на учениците, а до тях бяха и родителите”, подчерта директорката на училището Гюсюм Юмер Раим, която е и ръководител на проекта. Тя допълни, че всички имат амбицията да продължат работата по подобни проекти, защото те са важни не само за децата, но и за техните родители и в този смисъл „Училището за родители” е било показателно като метод на работа.
Координаторката по проекта Елена Топалова пък изказа своята благодарност към партньорската организация РЗИ и лично към Златка Лапанова, под чието ръководство са проведени 13 сбирки, където родителите на учениците са обучавани под формата на тренинги, кръгли маси, и ролеви игри как да бъдат отговорни родители в „Училището за родители”.
„С участието в проекта нашите възпитаници станаха по-отговорни и по-добри във всяко едно отношение”, допълни Елена Топалова.
Гости на Фестивала на знанието бяха представители на областна администрация и община Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1346 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign