Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Азис с предложение за финансово подпомагане на пострадали от свлачища в с. Енчец

 24 Април 2015

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис ще направи предложение на предстоящата сесия на Общински съвет Кърджали за отпускане на еднократна финансова помощ на 4 семейства, пострадали от свлачищните процеси в с. Енчец. Едно от семействата е четиричленно, а останалите тричленни. Със Заповед № 255 от 16.03.2015 година на кмета на Община Кърджали, бе назначена комисия, която да опише щетите нанесени на домовете на засегнатите семейства и да изготви протокол с предложение за финансово подпомагане на най-пострадалите. Предложението на градоначалника предвижда четирите семейства да бъдат подпомогнати с по 2 000лв.
Активизиралото се свлачище в следствие на падналите обилни валежи и тежък сняг през март силно засегна 16 къщи в селото. Компрометирането на семейни постройки и опасността за живеещите в тях наложи извеждането и настаняването при близки на 13 души. Пострадалите няма да могат да се върнат по домовете си дълго време, поради опасността за обитаването им, а процедурата по предприемане на мерки за укрепване на свлачището е доста дълга.
Ще припомним, че на февруарската сесия на Общински съвет Кърджали общинските съветници единодушно подкрепиха предложението на инж. Хасан Азис за отпускане еднократна финансова помощ на пет семейства от село Сипей и четири поименни еднократни помощи, като общата сума достигна 16 500лв.



Още снимки




 Прочитания: 1362 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign