Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Над 250 деца участваха във втория конкурс за съвременни танци

 27 Април 2015

В празник на красотата и таланта се превърна конкурсът за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”. Той се провежда за втора година и се организира от община Кърджали.
Участниците бяха поздравени от зам.- кмета на Кърджали Елисавета Кехайова, която подчерта, че конкурсът има за цел да открие и подкрепи даровитите деца в областта на танцовото изкуство, да даде шанс за творческа изява на децата и младежите, да разшири възможностите за нови контакти на формациите и групите.
В надпреварата в Дома на културата се включиха над 250 деца от 30 танцови школи, формации, клубове, студия и групи при ОЦКМД, ОДК, училища, детски градини и читалища от община Кърджали. Конкурсът се проведе в една жанрова категория – съвременни танци /джаз танц, танц модерн, нео класика, танцово шоу и др. без народни и улични танци / в четири възрастови групи - първа група – до 7 години, втора – от 8 до 11 год., трета – от 12 до 15 и четвърта група – от 16 до 19 год.
Конкурсът на 25 април бе открит от най-малките. Красотата на танца представиха възпитаниците от детски градини в Кърджали, които сътвориха истински спектакъл, сподели Димитър Ганев, член на журито, председателствано от Веселина Тодорова, хореограф в ТМЦ "Димитър Димов". Критериите, по които бяха оценявани съставите бяха оригиналност на хореографията, техника на изпълнението, артистичност, сценично поведение и костюми.

Още снимки
 Прочитания: 1532 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign