Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За по-чиста околна среда

 28 Април 2015

6 проекта в община Кърджали ще бъдат финансирани в рамките на националната кампания "За чиста околна среда-2015", която се реализира от Министерство на околната среда и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.
От постъпилите 1012 проектни заявления от страна на кметства и общини, Комисия назначена със Заповед на Министъра на околната среда и водите, одобри 234, като четири от тях са в община Кърджали. Със средства от националната кампания в размер на 10 000лева ще бъдат финансирани проектите за изграждане на еко-дворове в селата Миладиново, Звиница и Велишани, както и проекта на кметство Горна Крепост, който е под мотото „И ние сме деца, не забравяйте за нас...!”.
Одобрените са и два проекта на учебни заведения от община Кърджали, като те ще бъдат финансирани с 5 000лв.. Това са проектите на ОУ „В.Левски”-„Обичам природата и аз участвам” и на ОУ „П.К.Яворов” -„Природата възпитава”.
Тази година кампанията преминава под наслов "Обичам природата - и аз участвам”. Целта на кампанията е да се повиши екологичната култура и навлизането на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда.


 Прочитания: 1120 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign