Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученици, родители и учители в Миладиново сътвориха истински празник

 24 Април 2015


Учители и ученици от ОУ ”Христо Ботев”в село Миладиново представиха дейностите по двата проекта „Нашето бъдеще е в нашите ръце” и „Искам, знам и мога” към Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства при образователното министерство. В продължение на седем месеца активни партньори на училището бяха родителите на децата. Основните прояви бяха включени в Ателие „Сръчни ръце”, Клуб „Млад кулинар и лечител”, Природоизследователски отряд „Малката Ахрида”, спортни секции. Кукленият театър подготви и представи драматизации и рецитали, проведени бяха и екскурзии до исторически места. По проекта родителите се обучаваха в Дискусионен клуб за отговорно родителство. Участниците в Ателие „Искри край огнището” с ръководител Невин Камбер подготви обичая Коледуване с възстановка на Бъдни вечер.Представен бе и народният обичай „Къна геджеси” с автентичен момински костюм от побратимената турска община Бурса.
На заключителната проява бяха представени над 300 изработени от майки и най-малките ученици – сувенири, картини с техниката квилинг, опаковки, предмети от глина или отпадъчни материали. Бе подредена и изложба с рисунки и пластики, рисувани керемиди и дървени плочици на Ателие „Родопска палитра”, както и табла с билки от Родопите. Представени бяха презентациите „Моята земя хубава”, „Редки, защитени и лечебни растения в родния край” и „Рецептурник за билколечение”. Интерес предизвикаха кулинарните конкурси и дегустацията на мекици, лютеници, сладка. А в състезанията „Бързи, смели и сръчни” и „Мама, татко и аз” се включиха и учители, и директорът на школото.
Празникът в ОУ”Христо Ботев” с. Миладиново се превърна в празник на цялото село. Гости на децата бяха заместник-областният управител Селвие Ахмед, Елисавета Кехайова-заместник-кмет на община Кърджали, експертите от РИО на МОН и Областната управа Елена Димитрова и Вилдан Сефер, партниращи бизнесмени и много родители.„Завършиха два изключително интензивни и натоварени проекта, по които учители и родители, работиха много отговорно. Но това не е краят”, заяви в приветствието си директорът на учебното заведение Байрам Юсеин, който обяви,че учители и родители започват в началото на май работа по нов проект за озеленяване на училищния двор.
.
Още снимки
 Прочитания: 2332 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign