Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Френският посланик се срещна с кмета на Кърджали

 11 Май 2015

Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан се срещна днес преди обяд с кмета на община Кърджали.
Двамата са разговаряли за френските инвестиции в града, сред които е предприятието за пневматични и хидравлични елементи „Пневматика –Серта” АД, което е със сто процента френско участие.
Посланикът прояви интерес към животновъдството в региона и по-специално към износа на агнета за Франция, съобщи след срещата инж. Азис. Разказах на Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, че Кърджали има традиция в отглеждането на агнета и че до преди близо 25 години от тук се изнасяха агнета за арабския свят и Италия, подчерта градоначалникът.
В хода на разговорите дипломатът е бил запознат с реализираните проекти от община Кърджали по Европейски програми и със създадените условия за развитие на бизнес в общината.
Кметът на Кърджали е уверил френския посланик, че всеки потенциален чужд инвеститор има възможност да се възползва от изградената индустриалната зона с площ от 250 хил. кв. м. Обсъдени са били също възможностите за сътрудничество в сферата на културата, туризма и спорта.
Първата визитата на посланик дьо Кабан в Кърджали днес включваше още срещи. Сред тях с ръководството на френската фирма „Пневматика-Серта" и с ръководството и възпитаниците на Гимназията за преподаване на чужди езици „Христо Ботев”.


Още снимки
 Прочитания: 1504 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign