Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хасан Азис пое ключа на Кърджали

 07 Ноември 2003

Вчера в залата на община Кърджали новоизбраните 43-ма кметове на населени места и 39 от 41 общински съветници положиха клетва. На крака те изслушаха химна на Република България. Досегашният кмет на общината Румен Димитров връчи ключа на града и кметската огърлица на новия градоначалник Хасан Азис.
От всички власти най-близо до гражданите в община са кметът, общинските съветници и администрацията. Те са натоварени с очакванията на хората да решават всекидневните им проблеми. Искрено се надявам, че и занапред доброто сътрудничество между областната администрация и общината ще продължи в името на развитието на нашия регион и за по-добрия живот на хората. С тези думи областният управител на Кърджали инж. Калин Примов приветства присъстващите и по традиция даде думата на най-възрастния от общинските съветници Васил Байданов да открие първото заседание на Общинския съвет.
Движението за права и свободи спечели кметското място в община Кърджали, 40 от 42-ма кметове на кметства и 28 места от 41-мандатния ОбС. Ние сме готови да поемем нашата отговорност за управлението, каза Сейфи Неджиб от името на Движението.
Лидерът на социалистите Милко Багдасаров честити победата на всички участници в заседанието. Оценката на БСП за изборите е, че вотът на постоянно живеещите в община Кърджали е подменен. Няма нищо незаконно в това нашите съграждани, изселили се в Турция да гласуват, но начинът, по който това стана, доведе до това съотношение в ОбС, което не отговаря на дяла на тези, които живеят тук.
Тези думи на Багдасаров бяха посрещнати с шумно неодобрение от хората на ДПС. Общинската съветници от Движението Бахар Палова нарече мнението на Багдасаров назидателно.
Васил Дончев от НДСВ поздрави ДПС – безспорен победител в местните избори, и пожела на Хасан Азис след края на мандата му хората да говорят така за него, както за известния в миналото градоначалник Петко Калчев.
Агоп Узунбохосян от СДС заяви, че съветниците от съюза ще се ръководят от принципите – свобода за инициативните, справедливост за всички и солидарност със слабите.
Яни Янев от Гражданска инициатива за Кърджали призова съветниците от ДПС, преди да извършат каквото и да е действие, да помнят, че са се заклели да работят за интересите на всички жители на общината.
ДПС предложи за трети мандат председател на ОбС в Кърджали да бъде Сейфи Неджиб. Той беше избран с тайно гласуване с 31 гласа.
Сейфи Неджиб заедно с кмета Хасан Азис ще е и представител на местния парламент в Областния съвет за регионално развитие пак по предложение на ДПС. Кандидатът на БСП за Областния съвет Ангел Коджаманов се отказа да се надпреварва със Сейфи Неджиб при наличието на мнозинство на Движението в ОбС.
След заседанието бившият градоначалник Румен Димитров заведе приемника на общината Хасан Азис до кметския стол и му пожела да надгражда над вече стореното за хората в Кърджали. Нивият градоначалник благодари за европейското поведение на предшественика си и обеща да управлява резултатно, така че след 4 години кърджалийци да се чувстват пълноправни членове на Европейския съюз.


 Прочитания: 3438 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign