Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хасан Азис подари на гвардейците албуми със снимки от участието им в НДК по време на премиерата на филма за Левски

 02 Юни 2015


Две изненади поднесе днес кметът инж. Хасан Азис на момчетата и момичетата от Гвардейския отряд на ГПЧЕ „Христо Ботев”, които днес честват своя патронен празник.
Веднага след ритуала пред паметника на освободителите в градската градоначалникът се отправи към кабинета си където го очакваха младите гвардейци, станали емблема на Кърджали в страната и чужбина. Там той им подари албуми с фотоси от участието им в НДК на премиерата на новия филм за Левски.
Инж. Хасан Азис представи съдържанието на луксозното издание като всяко едно от тях е персонално за всеки от гвардейците. Чрез снимков материал са представени изпълненията им в зала № 1 на НДК по време на премиерата на филма за Левски.
В албума са изписани гвардейските ценности – храброст, достойнство и чест, клетвата на гвардееца. Има и обръщение на кмета към тях, в което той припомня историята на създаването на гвардейския отряд в България веднага след освобождението.
Ето какво каза кметът пред младите гвардейци: „Гвардейският отряд в Кърджали е един от символите на нашия град. Вие успяхте през последните години да направите така, че за Кърджали да се говори с уважение. Вие показахте, че историята за нас е важна и това е начин да покажем нашата признателност към подвига и саможертвата на падналите за свободата на нашето отечество.” Кметът инж. Хасан Азис благодари на гвардейците за достойното представяне по време на премиерата на филма за Васил Левски в НДК.
След което поднесе и втората изненада. Разбрал за инициативата на ръководството на езиковата гимназия и на гвардейците да съберат пари за нови униформи, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис пое ангажимент да осигури тези средства чрез организиране на дарения.
Момчетата и момичетата от гвардейския отряд останаха изключително удовлетворени от жеста на градоначалника. От тяхно име благодарност поднесе директорът на школото Йорданка Чавдарова.

Още снимки
 Прочитания: 1535 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign