Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Информационни седмици за Пречиствателната станция организира Община Кърджали

 09 Юни 2015

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се включи днес в информационния ден организиран по „Интегриран Воден Проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа” , финансиран в рамките на ОП „Околна среда 2007 – 2013 г.” В рамките на около час той, заедно с възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”, направи обиколка на всички съоръжения. Разговаря с младите хора за впечатленията им от видяното и им разказа за пътя, през който е минала община Кърджали, за да бъде реализиран подобен мащабен проект. Градоначалникът обърна специално внимание на дейността на Пречиствателната станция, оборудването, което е по немска технология и едно от уникалните съоръжения – метантанка, който дава възможност отпадните вещества да бъдат преработени и с получената енергия да се захранват част от съоръженията в пречиствателната станция.
Инж. Азис обяви, че информационните дни ще продължат и след 10 юни. Ще бъде дадена възможност на всички ученици от общината, проявили интерес, да посетят Пречиствателната станция и да научат повече за работата й и за направените инвестиции по проекта. Информационните дни ще се превърнат в информационни седмици, коментира инж. Азис. Всички желаещи граждани също ще могат да посетят станцията, а организацията ще бъде осъществена по квартали.
Пречиствателната станция ще бъде разгледана и от общинските съветници в Кърджали, като поканата към тях кметът ще отправи по време на предстоящото заседание на Общински съвет Кърджали, което ще се проведе на 25 юни.


Още снимки
 Прочитания: 1477 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign