Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Възпитаници на ГПЧЕ ”Христо Ботев” заеха първите места в Националния кръг на Лингвистично кенгуру 2015

 16 Юни 2015

Единадесетокласниците Георги Бъзлянков, Боян Каменов и Гергана Вакарелова заеха първите три места в състезанието по немски език на Националния кръг на Лингвистично кенкуру 2015. С много знания и самочувствие, възпитаници на ГПЧЕ ”Христо Ботев” за пореден път се наредиха сред победителите в престижното състезание, което е колкото забавно, толкова и изискващо широка обща култура, граматическа точност и високо ниво на владеене на съответния чужд език.
Точно толкова добре се представи и единадесетокласника Тодор Станев, също от ГПЧЕ „Христо Ботев”, който се класира на трето място в страната в надпреварата по английски език с завидните 190 точки от 200 възможни.
Лингвистично кенгуру се провежда за седма поредна година от Фондация «Млада България» и Министерство на образованието и е основано на принципа за насърчаване на любознателността, знанието и постигнатите високи резултати. Следвайки този принцип, тази година Националната комисия реши, че за да бъде класиран сред победителите по петте състезателни езика - френски, испански, руски, немски и английски, даден участник трябва да има постигнат минимален резултат от 120 точки или 60% успеваемост. Четиримата възпитаници на ГПЧЕ постигнаха успеваемост над 75% и този резултат ги класира на първите места за страната по съответният език.
Това е поредна награда за възпитаниците на езиковата гимназия в Кърджали в Лингвистично кенгуру. Сред най-добрите в Националният кръг на Лингвистично кенгуру, но за 12 клас се класира и възпитаника на СОУ „П.Р.Славейков” Иван Герганов.
 Прочитания: 1448 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign