Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хор „Незабравки” възхити публиката на фестивал в Гърция

 16 Юни 2015

Дамски хор „Незабравки” към НЧ „Обединение 1913” с ръководител Марин Владинов се завърна с плакет за участие от IV международен хоров фестивал „Музика и море”, който се проведе от 8 до 13 юни 2015 г. в Паралия Катерини, Гърция. Мнението на оганизаторите е, че нашият хор се е представил блестящо. Певиците ни се представиха с обработка на народни, естрадни и църковни песни.
В програмата на фестивала участваха още хорови състави от България, Босна и Херцеговина, Латвия, Литва, Сърбия. Гласовитите певици от Кърджали получиха покина за участия във фестивали в Охрид и в Шумен.
Дамски хор „Незабравки” се създава през 1967 г. към училище „Митко Палаузов” Кърджали. До момента диригент и художествен ръководител на хора е един от създателите му Марин Владинов. През 1972 г. съставът преминава към туристическо дружество „Мирчо Спасов”. Участва в хорови фестивали в България, Германия, Чехословакия, Гърция. От 1996 г. работи към народно читалище „Обединение 1913” Кърджали. Има записи в радио София, радио Стара Загора. Изнася концерти в зала 1 на НДК, зала “България”, участва в съвместни концерти с хорове от страната и чужбина. Има редовни концертни участия в културния календар на града. В момента корепетитор и композитор на много от песните на състава е Радост Попова.

Още снимки
 Прочитания: 1539 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign