Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученици от Миладиново преминаха тридневен тренинг в Центъра за военно обучение

 15 Юни 2015

Ученици от ОУ ”Христо Ботев” село Миладиново, членове на Природоизследователски отряд „Малката Ахрида” , преминаха тридневен тренинг на палатков лагер в Националния ученически център за военно обучение край село Широко поле. Момичетата и момичетата започваха деня с утринна ведрина и крос, сами приготвяха храната си, браха билки .
„Особено интересни бяха срещите с полковник Ерол Алиевич, който ни запозна с устройството на автомат „Калашников” и друго бойно оръжие, както и обучението по стрелба с въздушна пушка, водено от капитан Минчо Гумаров”, разказа осмокласникът Джанер Мустафа, командир на отряда. Организиран е и тренинг с алпийска техника и спасителната акция с алпийска седалка, карабинери и осигурителни въжета под ръководството на планинския спасител Валентин Чифликов.
Програмата на лагера включва още състезания по стрелба и дартс, военизирана и спортно-туристическа щафета, минаване по въжен мост.
Незабравими за участниците ще останат походът „Тайните на нощта”, състезанието по теглене на въже, лагерният огън, полевата „баня” с маркуч от войнишката водоноска и т. н. Ученическият лагер на базата край с. Широко поле се проведе в рамките на европейския проект „Искам, знам и мога” към Центъра за образователна интеграция на деца и младежи от етническите малцинства към МОН. В подготовката на тридневния тренинг и по време на лагера заедно с ръководителите участваха и родители на децата от с. Миладиново.


Още снимки
 Прочитания: 1425 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign