Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Малките радио журналисти от ОДК първи в страната в национален конкурс

 17 Юни 2015

Първо място в направление „Радиожурналистика” завоюва Радиоклуб „Детски свят” към ОДК Кърджали във втория Национален ученически конкурс „Григор Попов”, организиран от община Разград, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и Общинско радио Разград.
Шестчленно жури, съставено от журналисти в печатни и електронни медии, сред които и кореспондентите на БНР, Дарик радио и Радио Шумен, оценяваха получените 134 творби на 80 индивидуални участници и 10 колектива, за да определят победителите в различните категории и възрастови групи. Малките радио журналисти от „Детски свят” към ОДК Кърджали с ръководител Мариана Бекриева , спечелиха първото място в оспорвана надпревара с клубове от страната, сред които тези на София, Пловдив, Варна и Благоевград. Те представиха своята рубрика „Детски свят” излъчена в програмата на Общинско радио Кърджали, в която като истински журналисти коментираха темата за благотворителността и инициативността на младите хора и осъществиха интервю на живо с отец Иван от Нови хан. Така те доказаха, че популяризирането на добрите новини, които възпитават в универсалните човешки ценности като доброта, човечност, милосърдие и съпричастност са все още търсени и подкрепяни от аудиторията.
Наградите от втория Национален ученически конкурс „Григор Попов” ще бъдат връчени на специална церемония в къща-музей „Никола и Станка Икономови”- родният дом на Григор Попов в Разград, на 18 юни. За победителите от конкурса организаторите предвиждат специална двудневна програма с посещение на Художествена галерия „Проф. Илия Петров” и Исторически музей „Абритсус”.
Радиоклуб „Детски свят” към ОДК Кърджали вече се утвърди като една от силните кандидатури в националния ученически конкурс „Григор Попов”. Миналата година младите журналисти заеха второ място в раздел „Радиожурналистика” в конкуренция с 68 участници от страната. Тогава признанието им бе за подготвеното и осъществено от тях радиопредаване, посветено на живота и творчеството на детската писателка Петя Караколева.
Радиоклуб „Детски свят” към ОДК Кърджали е една от най-старите форми в комплекса. Рубриките подготвяни от младите журналисти в клуба се излъчват повече от 25 години в предаванията на Общинско радио Кърджали, а всеки последен петък на месеца, в рамките на учебната година детските гласове звучат в предаванията на радиото.


 Прочитания: 1512 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign