Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Бултиш” направи дарение в Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Надежда”

 17 Юни 2015

Днес представители на „Бултиш” – Дружество на български и турски бизнесмени“ от Пловдив направиха дарение в Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Надежда” в Кърджали. Събраните средства от дарителската акция по повод Великден и Празника на деня на детето в Турция в размер на 1000 лв.и ще се използват за оборудване на сензорна стая.„ Дано винаги да има повече такива светли домове като този в община Кърджали, в които децата с увреждания да намират грижа и внимание”, каза Донка Колева, председател на Сдружението на българския и турски бизнес в Пловдив "Бултиш” преди да връчи дарението на потребителите на Центъра. Тя и придружаващите я останаха впечатлени не само от модерната и добре поддържана база, но и от получените сувенири, изработени от потребителите на Центъра.„Една от важните допълнителни дейности на Сдружението на българския и турски бизнес в Пловдив "Бултиш” са културната и социалната. Радваме се, че можем да помогнем особено на децата с увреждания, които се нуждаят от подкрепа не само на обществото, но и на бизнеса”, сподели и Юсеин Босток, зам.- председател на „Бултиш” и бизнесмен от Истанбул.
Гостите бяха приветствани от зам. - кмета Елисавета Кехайова, която обясни, че развиването на различни видове социални услуги е един от основните приоритети на община Кърджали.„Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Надежда” е създаден преди няколко години и в него работи отличен екип от социални работници”, подчерта още г-жа Кехайова и благодари за вниманието на „Бултиш”.
Директорката на Центъра Тюркян Шукри разказа, че в Дневен център „Надежда” има 35 потребители от 3 до 18 г. и 22-ма от 18 до 65-годишна възраст. Тя коментира, че сензорната стая е важна за интеграцията на потребителите със сензорни дефицити. В залата вече са доставени част от основни уреди и помощни средства.„С полученото дарение ще бъде закупено специално сензорно пано, което е необходимо за цялостното окомплектоване на залата”, каза Тюркян Шукри и представи на гостите модерната база – занимални, кабинети за арттерапия и помещения за рехабилитация.

След срещата в Център „Надежда” представителите на „Бултиш”, придружавани от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, посетиха и цеховете на фирма „Шахинлер България” ООД, една от първите чужди инвестиции в района. По време на разговора с ръководството на текстилното предприятие стана ясно, че в момента в него работят 250 души, но може да бъдат наети и допълнително работници.
По-късно по покана на градоначалника на Кърджали гостите участваха в разширена среща с представители на местния бизнес. В дискусията се включи и председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа.

Още снимки
 Прочитания: 2570 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign