Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нов шанс за 30 безработни лица от община Кърджали

 18 Юни 2015

30 безработни лица, преминали успешно обучение по проект „Шанс за работа -2015” на КНСБ и придобили професионална квалификация за професиите: „Помощник-възпитател”, „Социален асистент” и „Болногледач”, вече са назначени на работа. Дни след като получиха сертификатите си за успешно преминало обучение 12 от тях - 6 помощник-възпитатели и 6 социални асистенти, сключиха тримесечни трудови договори с кмета на община Кърджали и започнаха работа от 10 юни в ЦДГ „Чайка” и ОДГ„Дъга” - Кърджали. Други 12 души, преминали успешно обучение по проекта, ще работят в МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски” и 6 в Държавна психиатрична болница, като болногледачи.
На 3 юни т.г. лично инж. Азис връчи сертификатите на обхванатите по проекта за нашата община безработни лица.
Тогава той заяви и категоричната си подкрепа за проекта, който има важно социално значение за общината ни. По думите му много са малко неправителствените организации, които разработват проекти, насочени към професионално обучение и осигуряване на заетост на безработни, а „Шанс за работа -2015” е именно такъв.
На територията на област Кърджали, през 2015г., проекта се реализира в пет общини и обхваща общо 77 безработни лица. От тях в Ардино -11, Момчилград -18, в Крумовград-6, Кирково-6 и Кърджали -30. Прочитания: 1519 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign