Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Възпитаник на СОУ”П.Р.Славейков” с награда от Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка"

 25 Юни 2015

Деветокласникът от СОУ "Петко Рачов Славейков" Ерай Ервин Шакир бе отличен със специален приз за есето си на испански език, с което участва в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка". Награждаването се проведе в Националния дворец на децата, а отличието му бе връчено лично от Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе - извънреден и пълномощен посланик на Р Куба в Р България. Конкурсът се организира за поредна година от Асоциацията за приятелство "България - Куба", Изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и се реализира със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Р Куба в Р България. Той се провежда в няколко раздела, сред които „Реферат”, „Медийна презентация”, „Рисунки” и е за различни възрастови групи.
Ерай решава да участва в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка", раздел "Творби на испански език", по препоръка на учителката си Людмила Мартинес, която също е отличена като учител –консултант.
След церемонията по награждаването деветокласникът има възможност да разговаря лично с посланика на Р Куба и заедно с десетокласничките Радостина и Атина от Школата по история на СОУ "П. Р. Славейков" отправиха покана към Негово превъзходителство да гостува в най-голямото кърджалийско училище.


 Прочитания: 1548 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign