Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис пред Дипломатическия корпус: Кърджали е най-зеления град в Европа

 27 Юни 2015

В ранните следобедни часове днес, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис посрещна Дипломатическия корпус в сградата на общинската администрация. Ръководителите на мисии в България бяха впечатлени от сградата на общината, наподобаваща кораб. Кметът обясни на дипломатите, че на времето, когато е строена, е имало идеята тя да прилича на кораба „Аврора”.
Във фоайето на сградата на общинската администрация, пред макета на централната градска част на Кърджали, инж. Хасан Азис подчерта пред 38-те посланици и техните половинки, че за 10 години благодарение на реализираните проекти, областният град е променил своя облик с построяването на новите паркови зони на парк „Арпезос Север”.
„Кърджали е най-зеления град, не само в България, но и в Европа. Завършената част от новия парк е на територия от 250 000 кв. м. А градът наброява 50 хиляди жители. Значи на човек от населението се падат по 5 кв.м. нови зелени площи. А като прибавим и зелените площи на останалите паркове, то тези квадратни метри вече стават 12.”, коментира градоначалникът.
Той разказа пред посланиците, че през 60-те години на миналия век е имало идеята Кърджали да заприлича на Будапеща, като градът е разделен от река Арда на две части. „Е, имах шанса по време на моите мандати тази идея да бъде реализирана с построяването на Водното огледало, което разделя централната градска част от кв. „Възрожденци”, каза още кърджалийският градоначалникът.
После той поведе на кратка разходка гостите си из парк „Арпезос Север”, които останаха особено впечатлени от красотата му.

Още снимки
 Прочитания: 1651 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign