Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Да развием своя живот, общност и личност без наркотици”

 29 Юни 2015

Нашият глас е важен и вярваме, че той може да бъде чут от повече млади хора, които да бъдат ангажирани в борбата с наркоманията. Това ясно послание изпратиха младежите от Общинския съвет по наркотични вещества и ДМП към ОДК по време на организираната от тях открита сцена в петък. Тя се проведе по повод 26 юни -Международния ден за борба с употребата и злоупотребата с наркотиците и незаконния трафик и в нея взеха участие представители на почти всички учебни заведения от община Кърджали.
В началото водещите напомниха на всички за същността на международния ден и важността на подобен тип кампании, насочени към младите хора, които често говорят за еуфоричния ефект от употребата на нелегалните наркотици, но не винаги осъзнават за множеството негативни последствия, които оказват те върху здравето.
Председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир поздрави младите хора за тяхната активна позиция и ангажираност с проблема. Той посочи, че все повече хора трябва да бъдат привлечени в борбата с разпространението на наркотиците. Превенцията на употребата и злоупотребата с ПАВ трябва да се осъществява ежедневно. Наркотиците са навсякъде и никой, независимо от неговия социален и материален статус, произход и образование не е предпазен от сблъсък с тях, подчерта Сезгин Бекир.
С организираната открита сцена, продължила близо час и половина, младите хора на Кърджали показаха активна позиция и съпричастност в борбата с наркотиците и наркоманиите. Градът бе огласен от изпълненията на фанфарния оркестър към ГПЧЕ „Христо Ботев”, талантливи певци и танцьори от Обединен детски комплекс, Читалище „Обединение”, СОУ „П.Р. Славейков, ГПЧЕ „Христо Ботев и възпитаниците на ОУ „П.К.Яворов”, които представиха ,Руско – цигански танц“. Изпълнението на народна песен пък хвана всички на кръшно българско хоро, извило се пред откритата сцена.
Вечерта завърши с полет на фенери над града, чрез които младежите изпратиха своето послание: „да развием своя живот, общност и личност без наркотици”.

Още снимки
 Прочитания: 1969 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign