Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Засилва се ролята на Регионалната библиотека в Кърджали като обединителен център за общността и гражданския сектор в региона

 10 Юли 2015

Регионалната библиотека “Никола Й. Вапцаров”в Кърджали има над 50-годишна история и сега участва в пилотен проект за превръщането си в обединителен център на НПО и гражданите в региона.
От 13-ти до 15-ти юли 2015 г. служителите на Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров”и представителите на читалища от региона ще преминат през практическо обучение, което цели те да придобият знания и умения за ефективно прилагане на ролята им на общностни центрове. Темите, които ще бъдат дискутирани са свързани с начините, по които може да бъде постигнато ефективно взаимодействие на Регионалната библиотека и читалищата от региона с местни структури на гражданското общество и нуждата от ефикасно участие и застъпничество за местни каузи. Лектори на инициативата ще бъдат Людмила Атанасова и Елица Баракова от Фондация "Помощ за благотворителността в България" и Спаска Тарандова от Фондация „Глобални библиотеки – България”.


 Прочитания: 1490 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign