Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбелязва 178-ата годишнина от рождението на Апостола

 18 Юли 2015


Кърджали отбелязва 178-ата годишнина от рождението на Васил Левски с поднасяне на венци и цветя. Общоградското тържество се състоя пред монумента на Апостола в центъра на града и се организира от Общински комитет „Васил Левски” и община Кърджали.„Раждането на великия българин е поличба за свободата. Левски даде велик пример на българите. Сега отново ни зове в това време. Посятото е покълнало и е време за жетва. Оставените от Апостола пътепоказатели стават знамена и стъпала към свободата”, каза в словото си актьорът Якуб Якуб, член на Общински комитет „Васил Левски”.
На тържеството присъстваха кметът инж. Хасан Азис, областният управител Илия Илиев, омбудсманът Расим Муса, политически лидери. Бяха положени венци от името и на народните представители Цвета Караянчева и Мустафа Ахмед, от много държавни институции и СОСРЗ.
Бе открита и изложба с творби на ученици от 5- 8 клас, взели участие в конкурса „Левски в детските очи”. Експозицията е подготвена от Военния клуб и РИМ. В импровизиран „Кът на Левски” до паметника на Апостола в центъра на Кърджали граждани и гости имаха възможност да споделят мисли и напишат послания, които ще бъдат предоставени на къща - музей „Васил Левски” град Карлово.
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис наградени и победителите в състезанието по стрелба, което Военния клуб проведе по повод годишнината от рождението на Васил Левски.


Още снимки
 Прочитания: 1472 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign