Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кампанията „Направи зелена своята библиотека” стъпи и в Кърджали

 21 Юли 2015

Кампанията „Направи зелена своята библиотека” стъпи и в Кърджали днес. Тя се провежда паралелно с организираната лятна читалня от РБ „Никола Й. Вапцаров” Кърджали и има за цел да представи зеленото богатство на страната ни и да промени отношението на подрастващите към опазването му. Инициативата, провеждаща се в цялата страна, е на Българската библиотечно-информационна асоциация, която се подкрепя и от посолството на САЩ в България.
В предиобедните часове малките читатели на лятната читалня бяха изненадани от множеството книжки и енциклопедии свързани с природата и най-вече от разказа на главния експерт в Регионална дирекция по горите Васко Райчинов, който ги запозна с работата на горските инспектори и им показа различни растителни видове и защитени растения, които виреят само в България и в частност в Източните Родопи.
Сред редовните посетители на читалнята на открито бе и група от лятната занималня на Езиков център НЕА ГЕРМАНИКА. Тяхната ръководителка Христина Колева сподели, че възпитаниците на Езиковия център не са пропуснали нито веднъж да посетят читалнята.
Накрая децата получиха малки книжки с упътвания какво да правят при горски пожари и информационни диплянки.


 Прочитания: 1394 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign