Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До една година Община Кърджали ще сключи ЕСКО-договор за подмяна на уличното осветление

 21 Юли 2015

До една година община Кърджали ще подпише ЕСКО-договор за подмяна на уличното осветление с енергоспестяващи осветителни тела. Според този вид договор това ще стане без община Кърджали да вложи нито един лев, а инвестицията ще се изплати от експлоатационните такси през следващите 7-8 години, в зависимост от клаузите на ЕСКО-договора. Това заяви днес на пресконференция кметът на общината инж. Хасан Азис.
По думите му другата възможност за подмяна на уличното осветление е свързана с реализирането на технически проект по ОП „Регионално развитие”. Вече има подписан договор с фирма, която ще направи енергийното обследване на уличното осветление в общината. „След това с този проект ще кандидатстваме за финансиране по ОП. Надяваме се до една година да започне финансирането на този проект. Той касае 38 улици”, коментира градоначалникът.
Той изрази надежда, че ще стартира и реализацията на проекта за LED-осветление по фонд „Козлудуй”, спечелен преди 2 години. Според проекта ще бъдат подменено уличното осветление в 10-те райони в селата и по 20 улици в град Кърджали. „За съжаление вече близо 2 години Министерството на икономиката и енергетиката не успява да започне реализирането на този проект. Беше избран изпълнител, бяха пратени в Кърджали, но подмяната на осветлението все още не е стартирала”, каза кметът инж. Хасан Азис. Прочитания: 1585 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign