Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

500 ученици ще летуват в организирани от общината форми на почивка

 21 Юли 2015

И през това лято около 500 ученици от община Кърджали са включени в организирани форми на почивка и ангажиране на свободното време, чрез морски лагери, обучение по плуване, футболни турнири и аварийно спасителни дейности и краезнание. Това съобщи днес кметът инж. Хасан Азис.
Вече десета година една от социалните политики на ръководството на общината е свързана с летуването на подрастващите с различен социален статус.
За изминалите години от 2005 насам общината е организирала летуване на повече от 2 400 деца. 1200 от тях са почивали на българското черноморие в с. Равда, а тази година там вече бяха 100 деца до 12 години. В групата бяха включени и деца с увреждания от Дневен център „Надежда”.
Атрактивно и с много преживявания различни от ежедневието на учениците е и организираното летуване в скаутския лагер в Турция. И тази година традицията ще бъде спазена като организираният отдих за близо 100 кърджалийски деца ще се осъществи през месец август.
Около 200 възпитаници от 1 до 5 клас на СОУ „П. Р.Славейков” и СОУ „Отец Паисий” са включени в проекта, който се реализира по програма „ Научи се да плуваш” на Министерството на младежта и спорта. Отново по програма на министерството около 80 деца ще се обучават в основни познания за спортната дисциплина кану-каяк.
Други 200 ще използват лятната ваканция да посетят след предварителна заявка националния учебен център в село Широко поле. Там те ще бъдат обучени в аварийно–спасителни дейности, ще могат да стрелят с въздушно оръжие, ще правят походи в планината и ще получат умения по строева подготовка.
Вече тече и почивката на първата група деца посещаващи клубните форми на ОДК Кърджали, коио са включени в проекта Творческа ваканция на Националния център на децата. Втората група ще отпътува за с. Кранево на 23 юли.


 Прочитания: 1431 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign