Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали се побратимява с община Мирянг, Република Корея

 22 Юли 2015


Общинските съветници гласуваха Договор за сътрудничество и побратимяване между община Кърджали и община Мирянг, Република Корея и упълномощи кмета на община Кърджали да подпише договора за сътрудничество и побратимяване с община Мирянг, Република Корея.
„Разширяване на сътрудничеството с община Мирянг ще допринесе за подобряване контактите в различни области на обществено-политическия, икономическия и културен живот между двете общини. Това би ни дало възможност за обмен на добри практики за успешно партньорство в различни проекти, финансирани от европейските или други фондове”, каза по време на заседанието на Общинския съвет кметът инж. Хасан Азис. Той уточни, че в началото на 2014 год. по препоръка на Българския офис на Корейската правителствена агенция за насърчаване на бизнеса и инвестициите КОТРА СОФИЯ, с основна дейност – утвърждаване и развитие на ефективни двустранни търговски отношения между Република Корея и Република България, се предприема кореспонденция с цел обсъждане възможностите за побратимяване на общината ни с община Мирянг от Република Корея.
Община Мирянг с административен център град Мирянг (в превод – Слънчев град) се намира в северната част на Южната провинция Геонгсанг, заема територия от 799 кв. км с население от 115 хиляди човека и отстои на 300 км от Сеул – столицата на Корея.
Град Мирянг е важен транспортен център, в него се събират няколко железопътни, включително и високоскоростна, магистрали, с високо развита икономика и туризъм. Изключително развити са сладководното рибовъдстно, текстилната индустрия, производството на селскостопански продукти, машиностроенето, търговията и др. дейности.
Община Кърджали поддържа тесни контакти с общини от Руската федерация, Румъния, Република Турция, Република Гърция, Република Индонезия, Обединено кралство Великобритания и САЩ. Прочитания: 1619 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign