Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали ще представи България в европейският кръг на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2015г.

 23 Юли 2015

Проектът на община Кърджали за изграждане „Пазар на производителите” получи признание като най-добрата инициатива в подкрепа на предприемачеството и бе обявена за носител на награда от националния кръг на конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството за 2015 г.
Община Кърджали се включи в надпреварата с проект "Местен старт - национален мащаб" представляващ изграждане на пазар на производителите в Кърджали, като по този начин се създават условия за представяне и търговия на едно на продукцията на местни производители. Така се е осигурила подкрепа за местните предприемачи, отворили са се възможности за достъп до национални и международни пазари, гарантирана е качествена селскостопанска продукция за потребителите и е налице принос за модерната инфраструктура на град Кърджали.
Заместник-министърът на икономиката Любен Петров връчи на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис наградата и му пожела успешно представяне в европейският кръг на инициативата.
Церемонията по награждаването се проведе днес от 10,00 часа в сградата на Представителство на Европейската комисия в София на ул. „Раковски“ №124.
Проектът на Община Кърджали спечели надпреварата за иновации в предприемачеството като се конкурира с проекти от цялата страна. Той бе оценяван по европейски критерии за иновации в предприемачеството за малки и средни предприятия от жури, включващо представители на Министерство на икономиката и представителството на Европейската комисия в България.
Присъждането на наградите е инициатива на Европейската комисия. На втория етап от подбора ще бъдат разгледани не повече от 64 кандидатури. В конкурса за Наградите участват национални, регионални и местни публични институции и публично-частни партньорства от всички държави-членки на ЕС, Исландия, Норвегия, Сърбия и Турция.
Голямото жури, определящо победителите във втория етап на конкурса, се състои от седем членове, всеки от които е избран от Европейската комисия. Голямото жури заседава в Брюксел, за да обсъди кандидатурите.
По време на заседанието се избира по един победител във всяка категория, както и цялостен победител, носител на Голямата награда на журито. Победителите се обявяват на финалната церемония.
По време на церемонията ще бъдат обявени победителите по категории и лауреатът на Голямата награда на журито.Финалът на големия конкурс ще бъде през ноември 2015 година в Люксембург- държавата, която текущо председателства ЕС. След националната награда проектът на община Кърджали за „Пазар на производителите” се включва в европейският кръг на надпреварата.

Още снимки
 Прочитания: 1375 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign