Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Радио Кърджали стартира от януари 2016

 29 Юли 2015

От първи януари 2016 г. ще заработи радио Кърджали-деветата регионална радиостанция на обществения оператор БНР. Договорът бе подписан днес между генералния директор на БНР Радослав Янкулов и кмета на Кърджали инж. Хасан Азис. На последната сесия Общинският съвет в Кърджали гласува да бъде предоставено на радиото безвъзмездно право за ползване за период от 10 години на помещения. Те се намират на 3 етаж в сградата на бившия Окръжен народен съвет.
Генералният директор на БНР Радослав Янкулов подари на градоначалника инж. Хасан Азис радиоапарат със старинен вид, но с всички съвременни компоненти– с дистанционно и CD- плеър. Той сподели, че вече е учредена и стипендия на името на легендата в историята на БНР Веселин Димитров, дългогодишен преподаватели и бивш декан на Факултета по журналистика.
Радио Кърджали ще започне да излъчва от областния град в началото на декември т. г., но това ще бъде експериментален период. Ще бъде сформиран екип от 7 души, като предпочитанията на ръководството на БНР са те да бъдат местни хора, познаващи добре проблемите на региона. Те ще работят на пулт и едновременно с това като журналисти – т.нар. one man show.
В срещата в Кърджали заедно с генералния директор на БНР Радослав Янкулов участва и Христин Стрижлев, член на Управителния съвет на радиото. Радио Кърджали ще е деветата регионална радиостанция на обществения оператор след София, Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Пловдив, Стара Загора и Шумен. Ръководството на БНР е одобрило програмен проект, концепция, профил и схема за Радио Кърджали. Проектът е в контекста на необходимост от информираност на населението в региона, където ще се приема програмата, чийто майчин език е турският, чрез съвременни платформи и УКВ вълните на 90.0 MHz., пише в съобщението, публикувано на сайта bnr.bg.


Още снимки
 Прочитания: 1675 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign