Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

80 ученици от община Кърджали заминават на Международен скаутски лагер в Истанбул

 31 Юли 2015


80 ученици от община Кърджали ще летуват в Международния скаутски лагер в град Истанбул, Р Турция от 3 до 9 август 2015 г. На специална среща в Бизнесинкубатора родителите и децата бяха запознати подробно с престоя и дейността в лагера. Присъстваха също кметът инж. Хасан Азис и Елисавета Кехайова,зам.-кмет „Хуманитарни дейности”.
От 2006 г. ученици от община Кърджали преминават през лагера.За активното си участие през последните 2013 и 2014 г. кърджалийските скаути получават специални плакети. Момчетата и момичетата се справят с капризите на времето, устояват на психологическите изпитания и стават все по-силни и устойчиви, ориентирани към единство и другарска взаимомомощ.
Обучителните програми се провеждат на полеви условия и включват ориентиране, туризъм, плуване, гребане, стрелба с лък, яздене на кон. Престоят включва и ежедневна културна и развлекателна програма и обиколка по исторически забележителности на Истанбул.
По време на срещата в Бизнесинкубатора с ръководството на общината родителите и децата бяха запознати с всички изисквания в скаутския лагер, вътрешните правила в него, пътуването до Истанбул и др. Бяха представени и ръководителите на групата -Сийка Бъчварова–главен учител в СОУ”Владимир Димитров–Майстора”и Aхмед Шабан-старши учител в ОУ ”Хр.Ботев” с.Миладиново.Заминаването е на 3 август сутринта в 5.45 часа пред общинска администрация Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 2102 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign