Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Величко Карабоюков преплува 20 километра по яз. „Кърджали” за 4.24 часа

 16 Август 2015

Точно 4 часа и 24 минути бяха необходими на маратонеца по плуване Величко Карабоюков да преплува разстояние от близо 20 километра във водите на язовир „Кърджали”. Старта на маратона, който той посвещава на на развитието на спортовете водна топка и плуване, както и на децата на град Кърджали, бе даден в района на хижа „Боровица” 25 минути преди 8 часа сутринта.
Към 10.30 плувецът вече беше във водите при село Енчец, а в 11.50 финишира под язовирната стена. Там го очакваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, под чийто патронаж се проведе плувния маратон, енорийският свещеник отец Петър Гарена, приятели и възпитаници на треньора по плуване.
През цялото разстояние Величко Карабоюков бе придружаван от каяк с двама негови колеги, а в друга лодка бяха д-р Белин Илчев, спортния експерт в община Кърджали Тодор Радев и треньорът по водна топка Иван Кръстев.
На финиша, освен поздравленията от посрещачите, плувният маратонец, който през тази година за втори път се впусна в подобно преплуване на яз. „Кърджали” /миналата година разстоянието беше 15 километра/, получи плакет на община Кърджали, връчен му лично от градоначалника, а отец Петър му подари икона на Света Богородица.
От своя страна Величко Карабоюков подари на кмета фланелка с логото на отбора по водна топка на „Арда 2008”Още снимки
 Прочитания: 1699 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign