Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината ремонтира за 70 000 лева сградата на „Родопски фар“

 20 Август 2015


Днес беше подписан договор с фирма-изпълнител, която ще ремонтира сградата, в която репетират съставите за автентичен тракийски фолклор от народно читалище „Родопски фар 1938" в кв.”Гледка”. Общината заделя 70 000 лв. за ремонтни дейности, които включват дренаж на сградата,частично укрепване, ремонт на покрива и вътрешни ремонти – подмяна на настилки,боядисване. Проблемът за необходимостта от неотложен ремонт беше поставен пред градоначалника на среща със самодейците на 29 юли 2015 г.
Кметът пое ангажимент общината да предприеме най-неотложните дейности, касаещи конструктивното укрепване на сградата, ремонт на покрива, дренажната система и обратните води, въпреки ограничения финансов ресурс в местната хазна и стартира процедура за избор на изпълнител на обекта.
Самодецийците от „Родопски фар 1938" спечелиха в рамките на десетина дни две престижни награди. Първата от тях е голямата награда от 10-ия Национален събор „Богородична стъпка“ в Стара Загора. В знак на благодарност за съдействието и подкрепата на общината, изпълнителите подариха на кмета инж.Хасан Азис плакета от фестивала. След това самодейците извоюваха златен плакет и грамоти на Единадесетия национален събор на българското народно творчество „Копривщица 2015”. Инж. Азис определи самодейците от НЧ ”Родопски фар” като най-добрите посланици на Източните Родопи и им пожела успешно представяне и на следващи надпявания и фестивали.След ремонта в сградата ще се обособи и кът, в който ще се подредят спечелените награди от самодейците.


 Прочитания: 1290 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign