Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали има нови 118 плувци

 21 Август 2015

118 деца от различни училища в община Кърджали завършиха с успех програмата „Научи се да плуваш“. Тя е на Министерството на младежта и спорта и за шеста поредна година се печели от Спортен клуб „Арда 2008“. Обучението на младите плувци започна от 1 – ви юни и ще завърши в края на август. Целта е децата да получат начално обучение в плувните стилове „кроул“ и „гръбен кроул“. Най-добре представилите се имат възможност да се запишат като състезатели в спортните клубове в Кърджали.
Обучението се води от трима инструктори - Иван Кръстев, Величко Карабоюков и Тодор Радев. По програмата се записаха 135 деца, 118 от тях преминаха успешно пълния курс. Той завърши със своеобразен изпит – проведе се преплуване на различни дистанции. Децата преплуваха от 10 до 200 метра.Всички преминали изпитанието бяха наградени с грамоти.
Интересът към плувните спортове в Кърджали е голям. Има добра школа, традиции, които се предават от поколение на поколение и това ни прави един от най-силните спортни центрове в страната, коментира Иван Кръстев, треньор по водна топка и ръководител на програмата „Научи се да плуваш“ в Кърджали. На най-добрите от децата са направени предложения за постъпване в отборите по водна топка.
Младите ватерполисти от „Арда 2008“ на 24 –ти август заминават на тренировъчен лагер в Равда. Там им предстоят приятелски срещи с отборите на „Черноморец“ – Бургас.

Още снимки
 Прочитания: 1768 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign