Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали подкрепи национална инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

 05 Септември 2015

И Кърджали подкрепи национална инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”. В мирното шествие в памет на загиналите по пътищата на България се включиха много млади хора, майки с колички, общински служители и граждани. Участваха възпитаници на клубните форми на Обединен детски комплекс, мажоретният състав при СОУ „Отец Паисий”, първи ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ „Христо Ботев”, ученици от учебните заведения.
„Това не е шествие на близките на загиналите, както много си мислят. То е на всички здраво мислещи хора, които искат да останат живи и да отгледат децата си без страх”, каза секретарят на община Сезгин Бекир.
„По пътищата на страната става все по страшно. Нека покажем, заедно нашата гражданска позиция и заявим гласно, че не сме безразлични към това което се случва става”, сподели директорката на ОДК Златка Пеньова и припомни тъжната статистика, която сочи, че всеки ден три деца стават жертви на катастрофи.
„Всички са застрашени на пътя! Нека покажем, че не сме безразлични към това което става по пътищата на България и към тези, които превишават скоростта, не спазват правилата на движение, шофират в нетрезво състояние, качват се в автомобилите си употребили алкохол, правят нерегламентирани гонки и застрашават живота на нашите деца и нас! Общината подкрепя националната инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”, призова ден преди шествието в специално обръщание към кърджалийци и кметът инж.Хасан Азис.
Шествието на 5 септември в Кърджали премина по централния бул. „България”, в края пред входа на новия парк „Арпезос Север” бяха положени цветя в памет на загиналите по пътищата на България.

През последните 10 години у нас при пътнотранспортни произшествия са загинали около 9000 души, или образно казано, от територията на България е заличен един град. Кърджали не прави изключение от общата статистика за страната. На територията на област Кърджали от началото на годината до края на май са регистрирани общо 176 пътнотранспортни произшествия, като 49 от тях са тежки без загинали и 58 ранени. За същият период има 8 ПТП, при които са пострадали 8 деца и юноши. Основните причини са несъобразена скорост и отнемането на предимство.Още снимки
 Прочитания: 1367 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign