Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Децата на Кърджали привестват Европа

 05 Декември 2006

Под звуците на химна на Европа – “Одата на радостта” започна днес детското тържество във фоайето на община Кърджали.Над 50 възпитаниците от всички обединени заведения от областния град изразиха по детски своята съпричастност към включването на България в Евросъюза на 1 януари 2007година.
Празникът премина под мотото “Здравей,Европа”.Идеята е децата на Кърджали да подадат ръка към своите връстници от другите европейски страни за приятелство и мир,каза Венета Бошняшка-старши експерт “Предучилищно образование” в общинска администрация.Гости на тържеството бяха кметът инж.Хасан Азис,неговата заместничка Красимира Живанова,много директори и учители на детските градини и общински служители.
Децата, облечени в национални носии от всички етнографски области на България - Тракия,Мизия,Родопите, Шоплука,Добруджа, се включиха в проявата.Те поставиха специално изработени знаменца на страните-членки на Европейския съюз върху очертаната карта на Стария континент.Преди това малката Клара поздрави всички участници и гости на тържеството на основните европейски езици.
“Нека Европа бъде страна на усмивките и на доброто съжителство между народите. Мили деца, вие сте бъдещите жители на Европейския съюз.Вие днес “прекроихте” картата на Европа,затова и аз вярвам, че децата на България ще помогнат Европа да бъде по-добро и по-хубаво място за живеене.”, с тези думи развълнуван към малките се обърна кметът Хасан Азис.
В края на тържеството, хванати за ръце и носейки сини балони с дванайсетте зведи на европейското знаме, малчуганите излязоха извън сградата на общината.С тях бе и градоначалникът, учители им и гости на празника.
Към всеки балон децата прикрепиха писменно послание за мир ,за повече радости,за щастливо детство и много усмивки.
След това небето над Кърджали посрещна посланията на най-малките жители на града ,дни преди България да стане равностоен член на ЕС.

Още снимки
 Прочитания: 2661 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign