Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

125 първолаци прекрачиха за първи път прага на СОУ „Отец паисий”

 15 Септември 2015

125 първокласници днес с вълнение и притеснение престъпиха прага на новото си училище - СОУ „Отец Паисий”. По традиция преди това те преминаха през цветната шестица, а директорът на учебното заведение Златко Атанасов им пожела незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно. Вълнуващ бе днешния първи учебен ден и за дванадесетокласниците на школото. Те влизат за последна година в училище „Отец Паисий”, а посланието към тях бе да завършат успешно и да се реализират в професиите, които са избрали, като запазят традициите на своето училище.
Тържеството в учебното заведение започна точно в девет часа. Негови гости бяха областният управител Илия Илиев, заместник-кметът на община Кърджали Иван Велев и отец Ангел. Всички те поздравиха ученици, учители и родители по случай новата учебна година. Но преди тях това направи директорът на школото Златко Атанасов.
Развълнуван към учениците се обърна и областният управител Илия Илиев.
Тържеството по случай първият учебен ден в СОУ „Отец Паисий” продължи с програма подготвена от негови възпитаници, а кръшно хоро завъртяха децата от групата по народни танци „Шарено герданче”.
В училището през новата учебна година ще се обучават над 1200 деца. В сградата на учебното заведение вече има нова система на пропускателен режим, която е единствената в областта, а в България има още седем училища с такава. Електронната система ще позволи на родителите онлайн да следят дали децата им са на училище и дали безпричинно бягат от час. Това ще става чрез сайта на училището. Ученици, педагози и служители ще влизат с карта с логото на училището, а чрез специален чип ще се отчита присъствието и напускането им.

Още снимки
 Прочитания: 1615 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign