Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кукленият театър кани децата на премиерния спектакъл ”С огъня игра не бива”

 15 Януари 2016

От началото на януари Кукленият театър в Кърджали отново отваря врати за малките си зрители. Всяка неделя от 11 часа на сцената ще оживяват любими приказни герои.
Тази неделя на 17 януари е първият премиерен спектакъл „С огъня игра не бива”, постановка на Панайот Цанев. Чрез игри и състезания децата ще усвоят основните правила за противопожарна безопасност–превантивните мерки за недопускане на пожар, как се борави с електрически уреди и с какво не трябва да си играят. Малките зрители ще се запознаят с професията на пожарникаря, неговото снаряжение и как изглежда пожарната кола. В образователния спектакъл „С огъня игра не бива” всяка от темите има песен, която илюстрира събитията и прави по–лесно запомнящи се основните правила.
Представлението е по музика на Евгени Платов, стихове – Иван Ангелов и сценография на Емил Неделчев. В забавните образователни игри децата ще бъдат потопени от актьорите Леман Самдин в ролята на Пипо и Якуб Якуб в ролята на Глупи. Художник - постановчик на премиерния спектакъл е Сийка Моллова.
Спектакълът „С огъня игра не бива” ще бъде игран и на 31 януари отново от 11 ч. В афиша на Кукления театър на 24 януари е включен и представлението „Чук и Пук”, драматизация и режисура на Валентин Владимиров. Музиката е дело на Ангел Чавдаров.
 Прочитания: 1298 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign