Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Месецът на Америка в Кърджали стартира с „каньоните” на Дечевски

 05 Февруари 2016

С фотоизложбата на кърджалийския фотограф Николай Дечевски „Гранд каньон и Ред рок каньон” стартира Месецът на Америка в Кърджали. Любителите на фотографията, дошли във фоайето на Дома на културата, успяха да се докоснат до едни от най-забележитените природни феномени на САЩ.
Фотоизложбата откри нейният основен организатор Валентина Иванова, председател на дружеството „Приятели на САЩ”. Тя отбеляза, че за шеста поредна година отбелязваме февруари с поредица от културни прояви посветени на Америка.
„Преди 26 години българите, посетили САЩ бяха единици, затова нямаше как да покажем авторски снимки. Сега и много кърджалийци посещават Америка. Ние, като организатори се възползвахме от това, че един наш приятел фотограф е разгледал забележителностите там и прие поканата ни да се включи със снимки в Месеца на Америка. Неговото желание да покаже Гран каньон и Ред каньон съвпада с отбелязването на 100 години от създаването на Службата на националните паркове на САЩ”, каза Валентина Иванова.
Николай Дечевски подчерта, че благодари на община Кърджали и Дружество „Приятели на САЩ” за възможността да представи своите фотографии, направени по време на пътуването му в САЩ. Снима четири дни в Гранд каньон със съдействието на свой приятел.
Експертът в общинската администрация Нели Попова поздрави Николай Дечевски от името на кмета Хасан Азис и зам.-кмета Елисавета Кехайова. Тя посочи,че рядко в България може да се види такава изложба.Изрази възхищението си от досега с магията на фотографията.
Заслугата за организиране на изложбата е на Дружество „Приятели на САЩ” и американското посолство. Тази година се е включил и Клубът на американските възпитаници.

Още снимки
 Прочитания: 1792 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign