Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Детски и младежки парламент към ОДК – партньор на кампанията „Капачки в действие”

 08 Февруари 2016

Детски и младежки парламент към ОДК – партньор на кампанията „Капачки в действие”

От април 2014 година Детски и младежки парламент към ОДК гр. Кърджали е партньор на Националната кампания „Капачки в действие” на фондация „Идея в действие”, за събиране на пластмасови капачки. За всеки тон събрани капачки фондацията получава 500 лв., с които закупува електроуред за домове за деца лишени от родителски грижи. До момента от цялата страна са събрани 15 тона капачки.
За периода от април 2014 г. до февруари 2016 г. Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали събра и предаде 850 кг. капачки, които се извозват до гр.Пловдив. Освен младежите от парламента в кампанията се включиха и много училища и фирми. Сред тях СОУ „П. Р. Славейков”; СОУ „Й. Йовков”; СОУ „Отец Паисий”; Български пощи – Кърджали с клоновете от цялата област; НАП; Дирекция „Национална система 112” – Кърджали и много граждани.
Младежите от Детски и младежки парламент изказват своята огромна благодарност на куриерска фирма „СПИДИ”, която безвъзмездно ще превози последното количество от 380 кг. събрани капачки до гр.Пловдив.
Кампанията „Капачки в действие” е отворена и продължава. Чрез нея младите хора не само помагат за опазване на природата, но и на децата в социалните домове.
ОДК и Детски и младежки парламент търсят бъдещи партньори – доброволци, които безвъзмездно да превозват събраните капачки до гр.Пловдив.
Още снимки
 Прочитания: 1807 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign