Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Конкурс за есе „Левски днес?”

 09 Февруари 2016

За втора поредна година община Кърджали, Общинският комитет “Васил Левски”, Регионалната библиотека “Никола Й. Вапцаров” и в. “Нов живот” организират конкурс за есе, по повод 143-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Конкурсът е под надслов “Левски днес?”, а организаторите канят кърджалийци да участват в него, без ограничения във възрастта.
Всеки може да изрази своето лично отношение за това дали днес следваме образеца, идеала, оставен ни от Апостола, за висока нравственост, моралност, държим ли в сърцата си неговия съкровен образ и поддържаме ли здрава връзката между миналото и настоящето?
Творбите, посветени на Апостола, можете да изпращате най-късно до 15 февруари на следните имейли: library_kli2003@yahoo.com и novjivotreklama@gmail.com
Наградите на отличените ще бъдат връчени на 19 февруари пред паметника на Васил Левски след общоградското поклонение. Най-добрите творби ще бъдат отпечатани на страниците на вестник “Нов живот”.
Ще припомним, че миналата година шестима кърджалийци получиха плакети и грамоти за отлично представяне в първия конкурс за есе „Моят Левски”, организиран от Община Кърджали, Общински комитет „Васил Левски”, Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” и вестник „Нов живот”. С поощрителни награди бяха отличени още петима участници в конкурса.
Творбите на всички тях бяха оценявани от жури в състав Петър Хаджинаков, Емил Георгиев, Иво Георгиев и Лиляна Фероли.


 Прочитания: 1945 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign