Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младежката заетост дискутираха на кметска среща в Кърджали

 10 Февруари 2016

Първата месечна кметска среща с участието на всички кметове
от община Кърджали се проведе днес в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали. В нея участваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и секретарят Сезгин Бекир.
Една от актуалните теми, дискутирани по време на срещата, бе свързана с стартиралите програми за младежка заетост. Тя бе представена от началник отдел „Посреднически услуги” в Дирекция „Бюро по труда” Кърджали Метин Хафъзсалим. В момента кампанията тече в цялата страна и е насочена към младежи до 29-годишна възраст завършили средно и висше образование, съобщи експертът. Той призова кметовете да популяризират кампанията сред младежите в техните населени места, които да се регистрират в бюрото по труда, за да могат да бъдат включени по програмата и така да се реализират на пазара на труда.
Като втора точка в дневният ред на вниманието на кметовете бе поставен проблема с регистрацията на домашните кучета. Ландшафтен архитект Анжела Василева от общинска администрация отново припомни задълженията им при регистрацията на домашните любимци и отговори на въпроси свързани с ограничаването на популацията на безстопанствените кучета.
Разяснения по закона за гражданската регистрация кметове получиха от началник отдел „ГРАОН” в община Кърджали Байрам Байрам. Той съобщи, че специалистите към кметствата вече са част от структурата на отдела и отговори на конкретни въпроси свързани с дейността им по места.
В рамките на срещата бяха коментирани и още теми, а в края кметът на общината инж. Хасан Азис очерта по-важните задачи, който стоят пред общината през следващите месеци, първата от които е гласуването на Бюджет 2016 година.

Още снимки
 Прочитания: 1564 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign