Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наши школници с призови места в национален конкурс

 10 Февруари 2016

Девет са отличените ученици от община Кърджали в Националният ученически конкурс за мултимедийни проекти, есе, стихотворение и рисунка, посветен на 19-я традиционен поход „По пътя на Бедреддин”. Класираните на призовите места в Националния конкурс обявен през октомври миналата година бяха обявени преди броени дни от организаторите на инициативата КПД „Родно Лудогорие”, гр. София и клуб „Родолюбие” при ОУ ”Св. Климент Охридски”, гр. Попово, с подкрепата на МОН и съдействието на РИО на МОН в страната.
Учениците участваха в конкурса в три направления –рисунки, съчинения, аналитични и интерпретативни текстове, есета и стихотворения и мултимедиини презентации. Кърджалийските възпитаници се представиха достойно във всяко едно от тях и почти няма направление, в което те да нямат завоювана награда.
Айлин Бекман и Миглена Каменова от СОУ „Отец Паисий” Кърджали се класираха на първо и трето място в раздел „Рисунки”. Техните творби обединени от темата „Светът е за всички”, бяха оценени по достойнство от комисия в състав акад.Светлин Русев, проф.Десислава Минчева и д-р Анатолий Кънев.
Трима са отличените в националния ученически конкурс в раздел „Есе и стихотворение”. В първа възрастова група от I до VII клас на второ място се класира Полина Иванова – VII клас, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, като първо не бе присъдено. Във втора възрастова група IХ-ХII клас първото място зае Габриела Манкова – IX клас, ГПЧЕ „Христо Ботев“, а третото - Гюнел Сюлейман – X клас, СОУ „Отец Паисий“. В този раздел кърджалийските ученици бяха отличени и с две поощрителни награди. Те са за двама възпитаници на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Кърджали. Това са Алекс Георгиев – IX клас и Николай Манолов – X клас.
В раздел „Мултимедиина презентация” също имаме наградени. И тримата са възпитаници на ГПЧЕ Христо Ботев” Кърджали. Десетокласничката Ангелина Арнаудова завоюва трета награда, Бедреттин Бекир и Андреа Щерев, също от десети клас получиха поощрителна награда.


 Прочитания: 1706 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign